Elektriciteit Besparen In Huis Door Uzelf Gemeten

Een gezinsman meet zijn hele stroomverbruik een dag lang, vindt de energievreters in zijn huis en overweegt hoe en waar hij elektriciteit kan besparen. Niet alleen de consument, ook de energieleverancier is zich hiervan bewust.

We hebben de vader van een gezin met drie personen ooit een “energiecalculator” gemaakt. Met de ampèremeter in zijn hand heeft hij elk apparaat, van wekker rinkelen tot naar bedtijd, die hij die dag heeft ontmoet, van dichtbij bekeken om het stroomverbruik te berekenen . Met verrassende resultaten:

  1. Het stroomverbruik begint al voordat hij opstaat. Met de wekker rinkelen.
  2. Douches, koelkasten, koken, kleren wassen en drogen zijn de grootste items in de lijst met energieverbruiken.
  3. Het gezin kan energie besparen in een paar eenvoudige stappen en dus tot € 120 per jaar.

Overal In Huis Wordt Stroom Verbruikt

Elektriciteit begeleidt ons de hele dag door. Niets werkt zonder hem. Van opstaan ​​tot bedtijd – eigenlijk hebben we elektriciteit nodig voor alles wat we doen, douchen, ontbijten, kleren wassen, koken, werken, tv kijken, lezen. Als u het precies opneemt, verbruiken we stroom door apparaten die in stand-by staan, zelfs ‘s nachts. Op deze manier verbruikt een huishouden van drie personen ongeveer 3.500 kWh elektriciteit per jaar. Veel mensen komen hier pas achter in het proces van energie vergelijken. Dit kunnen we ook wel een echte eye-opener noemen.

Wat Zorgt Dan Voor Het Meeste Energie Verbruik?

De eerste douche brengt al veel op de energierekening. De meter toont 1,8 kWh. Dit is een belangrijke bijdrage aan het totale energieverbruik van de dag. Zelfs oude koelkasten, kachels en wasmachines zijn echte spanning vreters. De elektriciteitskosten van verouderde huishoudelijke apparaten belasten de Duitse huishoudens onnodig met enkele honderden euro’s per jaar.

De grote apparaten zijn verantwoordelijk voor een derde van het elektriciteitsverbruik in Duitse huishoudens. Conclusie: Oude huishoudelijke apparaten vormen een groot obstakel voor iedereen die elektriciteit wil besparen en elk huishoudbudget wil smelten.

Nieuwere Apparaten Zorgen Voor Een Besparing

Vooral voor gezinnen kunnen eenvoudige bezuinigingsmaatregelen zinvol zijn, waardoor het energieverbruik in kWh aanzienlijk wordt verminderd. De oude koelkast van onze familie vader verbruikt 299 kWh per jaar. Een nieuw model met energie-efficiëntieklasse A +++ verbruikt slechts de helft. Afhankelijk van het elektriciteitstarief dat meer dan 30 € per jaar meer in de portemonnee kan doen.

Simpel Energie Besparen Door Gewoonten Aan Te Passen

Maar niet alleen nieuwe huishoudelijke apparaten besparen energie. Iedereen die ook de ene of de andere gewoonte verandert, heeft aan het einde van het jaar nog een paar euro meer in de portemonnee. Slechts twee, drie graden minder op de boiler besparen 7 cent op elke douche en een gezin van drie dus tot 50 € per jaar. Of: hang wasserij aan de lijn in plaats van het in de droger te gooien. Dit ontspant niet alleen, maar is ook gratis.