Goede Keus Om Een Internetverzekering Af Te Sluiten In Duitsland?

Hoe kunt u zich verzetten tegen phishing, cyberpesten , fraude of beledigingen op internet? Heel eenvoudig, met de juiste internetverzekering, die momenteel een bloeiende markt vertegenwoordigt, vooral voor particulieren. De verzekeringsmaatschappijen beloven meer zekerheid op het net voor degenen die graag chatten, winkelen en surfen. Deze type verzekeringen zijn nog bij heel veel mensen bekend, echter zijn ze broodnodig.

De reclame lijkt in elk geval te werken, omdat alleen de spaarbank verzekering in 2016 meer dan 10.000 van deze verzekeringen heeft verkocht, met de ARAG waren er nog steeds 3000. Maar hoe nuttig of onzinnig zijn deze verzekeringsmaatschappijen eigenlijk en hoe werken ze? Lees verder of neem een kijkje op de pagina verzekering-winkel.com/autoverzekering/.

Is Het Wel Echt Zinvol Om Deze Verzekering Af Te Sluiten?

Voor de Duitse Insurance Association is internetverzekeringen een soort nicheproduct, maar de cijfers zeggen anders, omdat het aantal afgesloten verzekeringspolissen dit jaar indrukwekkend is. De markt groeit voortdurend, maar er zijn nog steeds geen statistieken die precieze informatie kunnen geven over de reikwijdte van de cijfers.

Veel internetgebruikers weten niet dat er een dergelijke verzekering bestaat, terwijl de verzekeraars zeer veelbelovende namen hebben, zoals internet beschermingsbeleid of Digital Life Protect. Al deze verzekeringsmaatschappijen beloven internetgebruikers te beschermen tegen de vele gevaren van internet, maar kunnen verzekeraars echt leveren wat ze beloven?

Veel Verschillen Tussen De Aanbieders

Het is goed om te weten dat er internet verzekeringsmaatschappijen zijn die beschermen tegen online shopping zwendel, die optreden tegen misbruik van identiteit en die een verzekering tegen pesten en reputatieverlies bieden. Al twee jaar geleden nam het tijdschrift “Öko-Test” de internet verzekeringsmaatschappijen onder de loep, maar het resultaat was ontnuchterend. Dit maakt verzekering erg moeilijk te vergelijken omdat de beloofde voordelen gewoon te verschillend zijn.

Even verschillend zijn de prijzen die in rekening worden gebracht voor een dergelijke internetverzekering. Voor slechts € 6,90 per jaar, kunt u zich verzekeren bij ERGO Direct, bij de Digital Life Protect, een dochteronderneming van BNP Paribas, de verzekeringskosten met trots 240.

Toch Zijn Er Ook Overeenkomsten

Hoe verschillend de prijzen en voordelen van de afzonderlijke verzekeringsmaatschappijen ook zijn, ze hebben allemaal een gemeenschappelijke noemer: ze beschermen hun klanten tegen zogenaamde phishing en tegen misbruik van betalingsgegevens.

Dit laatste is echter overbodig, omdat men meer succes heeft, als men bij een misbruik van betalingsgegevens direct naar de bank terugkeert, omdat daar een terugbetaling wordt ontvangen, als een bedrag verkeerd wordt geboekt. Hetzelfde geldt voor de phishing, want in veel gevallen komen de slachtoffers van deze fraude methode zonder veel schade uit de zaak als ze de juiste persoon hebben. Iedereen die gevallen is voor een fraudeur, moet naar de politie gaan, een internetverzekering helpt helaas niet veel verder.

Vaak Is Een Rechtsbijstandverzekering Ook Voldoende

Degenen die een rechtsbijstandverzekering hebben, hebben in principe geen internet verzekering nodig, omdat het de rechtsbijstandverzekering is die alle realistische claims dekt. Er zijn nauwelijks verschillen in de prijs, maar er zijn verschillen in gedrag wanneer een claim daadwerkelijk plaatsvindt.

Hoewel de meeste rechtsbijstandverzekeringen snel en effectief helpen, hebben veel verzekeringsmaatschappijen in het verleden problemen gehad met een claim. Dit kan zijn omdat het onderwerp internetverzekeringen een zeer ingewikkelde kwestie is en er veel potentiële claims zijn die niet anders kunnen zijn.