Wat Is Boekhouden En Waar Moet Je Op Letten Met De Duitse Belastingdienst?

Boekhouding registreert en analyseert alle betalingstransacties binnen een bedrijf. De naam komt uit de vorige praktijk, deze handgeschreven en gesorteerd op documenten in boekvorm om vast te leggen. Tegenwoordig worden software-oplossingen of EDP-systemen overwegend voor dit doel gebruikt. Met hun hulp kunnen payroll, inkomsten en uitgaven, boekhouding en andere boekhoudkundige taken snel worden gedaan.

Op deze website kun je meer informatie vergaren:

https://boekhoudpakket-vergelijken.nl/            

Op deze pagina kun je alvast beginnen met het vergelijken van systemen

https://boekhoudpakket-vergelijken.nl/boekhoudprogramma/

Waarom Is Boekhouding Belangrijk Voor U?

Zelfstandige ondernemers en freelancers niet beslissen voor of tegen een boekhoudkundige, ze zijn door de wet te begaan . Echter, op verschillende manieren, omdat er een onderscheid tussen is

  • eenvoudige boekhouding (freelancers, eigenaren van kleine bedrijven, zogenaamde “lesdeskundigen”)
  • dubbel boekhouden (bedrijven met een specifieke omzet of rechtsvorm, zogenaamde “algemene handelaars”)
  • Cameralistische boekhouding (vooral gebruikelijk bij autoriteiten die met toegewezen budgetten moeten werken)

De registratieverplichting resulteert in principe voor elke commerciële actor uit §238 van de Duitse handelswet (HGB). Het stelt ook dat de rekeningen van dien aard moeten zijn dat “zij een deskundige derde partij binnen een redelijke termijn een overzicht van de transacties en de situatie van het bedrijf kunnen verstrekken. De zakelijke transacties moeten worden gevolgd in hun vorming en afwikkeling. ”

Hoe Gaat Het Precies Met De Ondernemer En De Duitse Wet Op Gebied Belasting

De term ‘zakenman’ waarnaar de wettelijke vereisten verwijzen, kan hier in bredere zin worden begrepen. Omdat een handelaar wordt beschouwd als een commerciële actor die een bepaald inkomen genereert. Daarnaast zijn er aanvullende wetten van kracht. Bijvoorbeeld die van de inkomstenbelastingwet of de belastingcode, die voorschrijven wie in welke vorm voor de boekhouding verplicht is.

  • Maar zelfs als deze wetten niet bestaan, zelfs voor kleine bedrijven, freelancers en ondernemers, is het belangrijk om vanaf het begin een overzicht te krijgen, of en hoe het bedrijf draait en hoe het kan worden geoptimaliseerd. En dat is precies de taak van de boekhouding.